Ultima oră

(GREVĂ GENERALĂ) Ambasadele Israelului din lumea întreagă au fost închise

Greva parțială începută pe 5 martie, când negocierile au eșuat, a afectat deja 25 de vizite ale unor oficiali străini, amenințând inclusiv vizita Papei Francisc, planificată pentru luna mai, iar premierul Benjamin Netanyahu a fost nevoit să-și anuleze un turneu în America Latină.

Dar greva generală începută duminică, prima de la crearea statului Israel în anul 1948, a paralizat întregul serviciu diplomatic al acestei țări, fiind sistată activitatea tuturor celor 102 misiuni diplomatice, ambasade, consulate și reprezentanțe pe lângă organizațiile internaționale, dar și pe cea a centralei Ministerului israelian de Externe.Șeful diplomației israeliene Avigdor Lieberman a calificat protestul drept un act ‘iresponsabil’, mai ales că greva a fost declanșată pe termen nelimitat.

La acțiunea de protest participă cei circa 1.200 de angajați ai serviciului diplomatic israelian. Ei cer mărirea salariilor, despre care susțin că în prezent sunt cuprinse între 1.700 și 2.600 de dolari, și doresc plăți compensatorii pentru soții/soțiile lor care trebuie să renunțe la locurile de muncă din Israel pentru a-i însoți la post. De asemenea, diplomații susțin că circa o treime dintre angajații MAE israelian au părăsit în ultimii 15 ani această instituție din cauza salariilor reduse.

sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *