Sănătate

3 condimente care te refac după Paşte

Cele 3 condimente care te refac după Paşte
Uită de curele draconice de slăbire şi de efortul fizic exagerat. Trecerea de la mâncatul copios, specific românilor mai ales de sărbători, la o dietă echilibrată se poate face renunţând la alimentele grase şi înlocuindu-le cu anumite condimente bune pentru digestie.

Ghimbirul este recomandat împotriva acidităţii gastrice. Reduce aciditatea din plin, mai ales dacă e consumat sub formă de ceai. Trebuie spus că este contraindicat copiilor şi gravidelor. Ceaiul de ghimbir ajută la refacerea organismului după ce a fost ”torturat” cu ospăţul de Paşte.

Un alt condiment recomandat este coriandrul, eficient pentru combaterea balonării. Pregăteşte o infuzie dintr-o linguriţă de coriandru la 250 de mililitri de apă clocotită şi lasă la infuzat aproximativ 15 minute. Bea din această licoare de 3 ori pe zi, iar stomacul îţi va mulţumi.

Amestecă într-un pahar cu apă cimbru macerat. Consumă două căni pe zi din această băutură şi vei spune adio crampelor. Poţi adaugă cimbru şi în salate, dacă doreşti să urmezi o cură de slăbire post-Paşte.

Aceste condimente ajută la îmbunătăţirea tranzitului intestinal şi sunt destul de săţioase. Pot fi introduse în ceaiuri, ciorbe sau salate. Evita să foloseşti sosuri pline de aditivi sau maioneze în salate. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *