CSI / Rusia

Administraţia prezidenţială rusă: Alegerile de duminică din Ucraina vor fi RECUNOSCUTE de către Rusia

"Vom recunoaşte aceste alegeri, nu vă faceţi griji", a dat asigurări Ivanov, referindu-se la scrutinul legislativ de duminică. "Vrem ca Ucraina să se dezvolte într-un mod civilizat şi să nu fie un stat inamic faţă de Rusia", a subliniat el.

De asemenea, Ivanov a adăugat că alegerile "prezidenţiale şi legislative" din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk ar putea contribui la "stabilizarea" situaţiei din Ucraina.

"După părerea mea, aceste alegeri sunt necesare, deoarece formaţiunile din estul Ucrainei trebuie să aibă lideri aleşi de populaţie", a declarat şeful administraţiei de la Kremlin.

Preşedintele prooccidental Petro Poroşenko, ales în mai după îndepărtarea de la putere a regimului prorus, a convocat alegeri legislative anticipate pentru consolidarea puterii sale şi reînnoirea Adunării care include foşti aliaţi ai lui Viktor Ianukovici, acuzaţi că susţin separatiştii proruşi în est, unde conflictul armat a provocat peste 3.700 de morţi în şase luni. Aceste alegeri urmează să se desfăşoare duminică, mai arată sursa citată.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *