Bună Dimineața

Ajutorul nesperat pentru familia Solomon

Spre surprinderea mea, chiar în prima zi au sunat câțiva oameni. Unii solicitau datele de contact ale Solomonilor, alții întrebau de ce au nevoie, însă câteva persoane m-au lăsat fără cuvinte.

„Așteptați vă rog să primesc salariul”

Primul care ne-a contactat a fost un medic din Chișinău. Bărbatul părea copleșit de emoții și a spus că-și dorește cu orice preț să ajute familia Solomon. Rugămintea sa a fost să-l mai așteptăm până la sfârșitul săptămânii, când urma să primească salariul. Acum câteva zile medicul a fost la redacție și a adus mai multe pachete cu produse igienice, îmbrăcăminte și o plapumă. Din păcate n-am reușit să-l cunosc personal, însă gestul său trebuia remarcat.

Ajutor din Spania

Un alt suport familia din Ialoveni l-a primit de la doi soți români, care muncesc la Madrid, Spania. Bărbatul a spus că vrea să ajute eroii materialului cu bani. Prin urmare i-am făcut legătura cu Inga (mama celor trei copii din satul Țipala). La început femeia s-a speriat și credea că este o glumă, dar în ziua următoare m-a anunțat că familia din Spania i-a trimis aproape două mii de lei. Era fericită, plângea… De câteva ori a zis că totul i se pare un vis și nu vrea să se trezească!

Prietenii contează

Este bine când vin ajutoare de la străini, dar la fel de plăcut este atunci când se implică și prietenii. Mare mi-a mai fost mirarea când am aflat că unul dintre bunii mei amici a pregătit un pachet cu alimente și l-a adus la redacție. El este tânăr și nu câștigă milioane, însă din puținul pe care-l are, a ales să se împartă cu cei mai triști ca noi.

Au fost și alte persoane pe care povestea Solomonilor i-a emoționat. Unii au aflat mărimile copiilor și în curând urmează să le ducă îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă. Alții au adus la redacție sacoșe cu alimente, produse igienice sau jucării. O tânără din Timișoara, România, dorește să trimită un pachet și m-a rugat să-l „întâlnesc” la gară. Câțiva studenți au promis că vor contribui cu bani. O mână de ajutor au dat și colegii de la TIMPUL. Este plăcut să vezi cum se mobilizează lumea în asemenea situații.

Suntem recunoscători tuturor celor care au făcut viața acestei familii mai frumoasă!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *