CSI / Rusia

Ambiţia lui Putin de a controla Ucraina îi aduce la sapă de lemn pe oligarhii ruşi

Potrivit recensământului pe 2014, realizat de Wealth-X şi UBS Billionaires averile celor 114 miliardari ruşi au avut de suferit de pe urma crizei petrolului şi a investiţiilor acestora în sectoare colaterale industriei petroliere.

Usmanov, lovitură fulgerătoare

Alisher Usmanov, cel mai bogat om din Rusia şi totodată acţionarul majoritar al companiei miniere Metalloinvest, a fost unul dintre marii perdanţi în această conjunctură nefavorabilă. „Usmanov a pierdut nu mai puţin de 4,5 miliarde de dolari între martie şi decembrie 2014. Această sumă reprezintă aproape un sfert din averea sa”, spune declarat directorul Wealth-X, Max Schneider.

O altă victimă a căderii preţurilor la materiile prime este Mihail Friedman, preşedinte al Alfa Group, cu pierderi de 2,7 miliarde dolari, aproximativ 18% din averea sa.

Avere înjumătăţită

„În orice caz, omul care a suferit cel mai mult în 2014 a fost Leonid Mikelson, preşedinte şi director al firmei de gaze Novatek, cu pierderi de peste 7 miliarde de dolari. Însumează 40% din averea sa”, a adăugat Schneider.

Potrivit directorului Wealth-X, Vladimir Lisin, preşedinte al Novolipetsk Steel, Andrei Melnicenko şi Serghei Galitski, proprietar al lanţului de magazine alimentare Magno se numără printer oligarhii care au înregistrat pierderi financiare semnificate în urma recesiunii economiei ruse.

La rândul lor, German Khan, director al companiei petroliere TNK şi Mihail Prokorov, proprietarul fondului de investiţii Onexim Group au raportat pierderi considerabile.

Fenomen global?

Analiştii companiei Wealth –X au mai arătat faptul că nu doar oligarhii ruşi suferă de pe urma prăbuşirii preţului petrolului ci şi miliardarii din lumea liberă care începând cu vara anului 2014 au înregistrat pierderi financiare considerabile.

În decembrie 2014, directorul companiei americane Continental Resources, Harold Hamm, a declarat în timpul procesului de divorţ că prăbuşirea preţului petrolului i-a diminuat averea cu aproximativ 10 miliarde de dolari.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *