Economie

ANRE: Companiile petroliere care majorează nejustificat preţurile riscă penalizări

Sergiu Ciobanu a afirmat că, săptămâna trecută, mai multe companii a scumpit carburanţii.

Reprezentanții companiilor petroliere susţin că înregistrează pierderi din cauza fluctuaţiilor valutare, mai ales după ce dolarul a ajuns la cea mai înaltă cotaţie din ultimul deceniu.

După ce săptămâna trecută mai multe staţii PECO au majorat preţul la benzină cu 30 de bani, iar la motorină cu 20 de bani, ANRE i-a convocat în şedinţă pe reprezentanţii companiilor. Ei au acuzat la unison aprecierea dolarului în raport cu leul moldovenesc

”Ţinând cont de faptul că preţurile mondiale sunt în scădere, da, este o apreciere uşoară a dolarului, dar în opinia noastră, asta nu a fost cauza care a dus la majorarea preţului la staţii pe care aţi operat-o practic toţi în ultimele zile”, a a spus Ciobanu.

Directorul ANRE a mai semnalat că reprezentnații companiilor trișează atunci când informează instituţia despre cifrele de pe panou.

Sergiu Ciobanu a anunţat controale la trei companii petroliere. Până atunci însă, autorităţile spun că nu au pârghii să ţină în frâu preţurile, decât după adoptarea unei noi metodologii de formare a preţului la carburanţi.

Sursa:  tv7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *