Ultima oră

Barack Obama a confirmat moartea liderului talibanilor afgani, Akhtar Mansour

Preşedintele american a autorizat atacul cu drone în urma căruia a fost eliminat mollahul Akhtar Mansour într-o regiune izolată pakistaneză, la frontiera cu Afganistanul.

Catalogînd moartea acestuia drept un "eveniment important", Obama a spus că Mansour a respins negocierile de pace şi a "continuat să comploteze împotriva forţelor americane şi ale coaliţiei şi să lanseze atacuri asupra acestora".

"Talibanii ar trebui să profite de oportunitatea de a urma singurul drum corect pentru încheierea acestui conflict, alăturîndu-se Guvernului afgan într-un proces de reconciliere ce conduce spre pace durabilă şi stabilitate", a mai spus el.

El a subliniat, cu toate acestea, că operaţiunea care a avut loc împotriva lui Mansour nu reprezintă o schimbare în strategia americană în Afganistan sau o revenire la un angajament activ privind lupta, în urma încheierii principalei misiunii a coaliţiei internaţionale în 2014.

Akhtar Mansour, liderul mişcării fundamentaliste talibane, a fost ucis într-un atac american cu drone, în zona de la frontieră dintre Afganistan şi Pakistan, a afirmat duminică Abdul Rauf, un lider marcant al talibanilor.

O altă sursă din rîndul talibanilor a declarat că vehiculul în care se afla Mansour a fost complet distrus în urma atacului cu drone.

Agenţia de spionaj afgană a emis un comunicat prin care confirma moartea lui Mansour, anunţînd că atacul a avut loc în provincia Baluchistan, din sud-vestul Pakistanului. 

Sursa: Reuters.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *