Ultima oră

Bumacov ATACĂ DUR Moldova Gaz: “Dacă noi am controla metrii cubi pentru a vedea cât aer este, atunci o să vedeţi că nici jumătate de gaz nu ar trebui achitat”

„Noi am încercat să fim corecţi tot timpul. Noi nu am trâmbiţat atunci când am văzut în produsele de bere sau vodcă din Federaţia Rusă că au apărut probleme. Am sesizat acei producători, dar n-am ieşit imediat cu sticla de bere în faţa publicului. Dacă s-a întâmplat acest lucru (n.r. emabargo impus de Federaţia Rusă), a venit timpul ca şi noi să răspundem la fel, dar nu agresiv. Noi vom încerca să fim corecţi, fiindcă ţinem mult la această piaţă”, a declarat Vasile Bumacov în cadrul emisiunii Ochiul public de la Noroc TV.

Ministrul a subliniat că Serviciul sanitar rus nu a avut niciun motiv serios pentru a impune aceste restricţii la import. “S-a găsit o muscă, un gândăcel, acest lucru se întâmplă, cu toate ţările, cu toţi exportatorii. Niciun procent din ceea ce am exportat nu a fost returnat. Suntem cei mai exemplari dintre toţi exportatorii în Federaţia Rusă”, a adăugat demnitarul.

În ceea ce priveşte embargoul la conservele de fructe şi legume din Moldova, Vasile Bumacov a ţinut să dea o replică ruşilor: "La conserve s-a declarat că ceva greutatea nu corespunde. Eu vreau să vă dau un exemplu. Dacă noi am plăti gazul nu după metri cubi, în care este atâta aer, dacă am compara cu conservele noastre, nu ar fi nicio problemă. În alte ţări civilizate, dacă mergem în Israel sau alte ţări, o să vedeţi că se achită o gigacalorie, dar nu metrul cub, aşa că dacă noi am controla metrii cubi pentru a vedea cât aer este, atunci o să vedeţi că nici jumătate de gaz nu ar trebui achitat".

Agora precizează că, în această săptămână, autorităţile din Rusia au închis piaţa pentru conservele din Republica Moldova, dar şi fructele şi legumele proaspete din ţara noastră.

Anterior, Rusia a impus restricții la importul produselor finite din carne de porc din Moldova, iar în luna septembrie 2013, Rusia a impus embargo vinurilor moldovenești pe piața locală. Serviciul federal rus a anunțat că interdicția a fost eliminată doar în cazul unor companii din regiunea Gagauz-Yeri.
 
Sursa: agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *