Afaceri

Businessmeni din India caută parteneri de afaceri în Republica Moldova

Luni delegația din India a avut o întrevedere cu conducerea CCI a Moldovei și cu mai mulți agenți economici autohtoni. În cadrul acesteia, președintele CCI Sergiu Harea i-a informat pe oaspeți despre posibilitățile de investiții în Moldova, despre climatul de afaceri, oportunitățile oferite de zonele economice libere și parcurile industriale.
Sergiu Harea le-a dat asigurări întreprinzătorilor din India că CCI este deschisă pentru colaborare și le poate oferi asistență în vederea inițierii și dezvoltării afacerilor.

În context, Sushil Kumar Poddar a prezentat compania ”Sellowrap Industries”, menționând că printre principalii clienți internaționali ai acesteia se numără titani precum ”Panasonic”, ”Nissan”, ”Volkswagen”, ”Honda”. ”Am venit în Republica Moldova pentru a ne documenta și a identifica potențiali parteneri de afaceri. Intenționăm să deschidem aici o companie cu capital mixt, indian și moldovenesc, pentru a exporta mărfurile noastre atât pe piața Europei de vest, cât și pe piața estică. Știm că Moldova dispune de acces preferențial pe aceste piețe”.
După partea oficială au urmat discuţii bilaterale cu agenţii economici interesaţi de stabilirea relațiilor de colaborare în domeniul industriei automobilistice cu potenţial de investiţie şi creare a noilor locuri de muncă.

Într-a doua parte a zilei membrii delegației din India au avut întrevederi cu reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Oficiului pentru Ocuparea Forţei de Muncă, familiarizându-se cu prevederile legislative, Programul Naţional Strategic de atragerea investiţiilor şi promovarea exportului, condiţiile de angajare, salarizare etc.

Până la sfârșitul săptămânii curente oamenii de afaceri din India vor efectua vizite la parcurile industriale ”Tracom” și ”Răut”, precum și la mai multe întreprinderi.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *