Ultima oră

Cadou neaşteptat pentru oraşul Constanţa

Prima navă de croazieră, cu peste o mie de pasageri americani, urmează să sosească duminică în portul Constanţa.

"Nava Artania, cu 1.051 de turişti americani, va ajunge duminică, la 8.00 dimineaţa, în Portul Constanţa şi va staţiona până seara. Vine de la Varna şi va pleca la Istanbul. Era programată să ajungă la Odesa, dar din cauza situaţiei tensionate din zonă, armatorii şi echipajul au decis să reruteze nava şi să înlocuiască Odesa cu Constanţa", a declarat agenţiei Mediafax Gheorghe Mărginean, proprietarul agenţiei Karpaten Turism, care va asigura serviciile pe teritoriul României pentru pasagerii americani.

El a afirmat că în această situaţie mai sunt încă alte peste 40 de nave cu pasageri americani sau germani.

Turiştii străini au de ales, pe parcursul zilei în care nava acostează la Constanţa, între o excursie la Bucureşti, una în Deltă, o excursie la Histria sau un tur al oraşului Constanţa, cu degustare de vin la Murfatlar.

Mărginean estimează că cei peste 40 de mii de turişti care vor ajunge la Constanţa, în loc de Odesa, vor cheltui în România peste patru milioane de euro.

Pe lângă vapoarele redirecţionate dinspre Odesa către Constanţa, alte câteva zeci de nave de croazieră care vor acosta pe teritoriu românesc în acest an.

Anul trecut, în Portul Constanţa au sosit 69 de nave de pasageri, cu 54.616 turişti la bord.
 
rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *