Editorial

Când vom vedea CNA-ul la PSRM?

Săptămâna trecută PL-ul a fost trântit la pământ din mai multe direcţii. PL-ul pare să aibă aceeaşi soartă cu deja defunctul şi descompusul PLDM. E un lucru care poate părea bizar, pentru că PL-ul e la guvernare şi înlăturarea liberalilor de peste tot e un scop al socialiştilor, nu al democraţilor – cum părea până acum.

Totuşi, ca să nu pară o comandă clară politică, au fost adunaţi şi câţiva democraţi. Iar Ion Ceban şi Dodon jubilează înainte de aceste acţiuni (în special ale CNA-ului), ceea ce ne face să credem că ei ştiau ce va urma. Şi mai mult: Ion Ceban pare să se pregătească serios de ceva timp pentru fotoliul de primar şi socialiştii sunt foarte siguri pe ei, de parcă toţi ar avea imunitate infailibilă şi irevocabilă, nu ca PL-iştii de la guvernare.

Dar înţelegerile politice neortodoxe nu sunt şi nu au fost niciodată pentru noi o surpriză, din cauza aceasta pentru orice moldovean cuvântul politică este sinonim absolut cu mizeria, cu minciuna. Probabil că noi, alegătorii simpli, nu ne-am înşelat, politicienii sunt murdari până în măduva oaselor. Dar dacă e aşa, atunci de ce instituţiile statului acţionează direcţionat, în loc să îi ia pe toţi la rând? Repet: cei doi-trei pedişti sunt praf în ochi, sunt pioni jertfiţi pentru frumuseţea jocului şi pentru aparenţe. Cel puțin așa pare la o atentă analiză.

Şi acum – buba. Până acum am aplaudat acţiunile CNA-ului. Într-adevăr, de multe ori anchetorii au acţionat cu multe beţe în roate din partea politicienilor. Dar săptămâna trecută ne face să ne punem mai multe întrebări: de ce CNA-ul atacă exact în acelaşi moment în direcţia PL-ului simultan cu campania PSRM-ului? Şi de ce din toate schemele reţinerilor de către CNA lipseşte cu desăvârşire PSRM-ul? Când ştim cu toţii că PSRM-ul nu e un partid cu oameni inocenţi şi ruşinoşi, când în presă au apărut informaţii începând de la „mafia cărnii” a lui Dodon, banii ruseşti murdari veniţi off-shore prin Bahamas pentru alegeri, implicarea familiei Greceanîi în furtul miliardului, primari prinşi furând din sate etc.

Astea sunt deocamdată nişte întrebări. Sper ca CNA-ul să-mi răspundă frumos: adică să se ducă în ospeţie şi pe la PSRM, moldovenii demult aşteaptă acest lucru.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *