Actualitate

Care sunt partenerii domnului Dodon

A nins la sfârșit de aprilie. A nins peste pomii în floare, peste câmpiile înverzite, peste sufletele îndurerate ale celor care muncesc la pământ. Orașele suferă de ramurile frânte, de copacii despicați, de noroiul etern etc. Dar țăranii noștri, plugarii care ne hrănesc, suferă, plâng, privindu-și livezile deteriorate, dau din mâini și așteaptă căldură și lumină de la Cel de Sus.

Președintele Dodon iese în fața presei, ținându-se aspru de tribună, cu Ivan Ceban (cu mapa neagră în mână) în spate, ne susține cu proiecte „aiurite”, ca de obicei. Nimic altceva decât faptul că își exprimă „condoleanțe” față de cele întâmplate și mai că nu plânge. Apoi, privind țintă înainte, zice că se va adresa partenerilor strategici pentru asistență (oricare ar fi) în scopul de a remedia situația în care se află statul pe care-l conduce. Interesant ar fi să zică franc, care-s partenerii domniei sale, unde se află și cu ce ne vor ajuta. Mai ales că, doar câteva zile în urmă, a participat la o întrunire a CSI și a stat alături de niște parteneri. Stătea acolo atât de înfipt, că aveai impresia că dacă nu se ține de masă, va zbura ca un personaj dintr-un film, cu desene animate… Interesant, acei parteneri ai lui Dodon, cu ce ajutoare au venit? Ce au propus? Ce au trimis pentru susținerea statului pe care-l conduce? Am văzut că ONU a trimis unelte (de tot felul) pentru lichidarea consecințelor calamității care s-a abătut peste noi, iar „partenerii lui Dodon” așteaptă un cer mai senin pentru a veni în vizită în statul lui, să se lăfăie în hoteluri luxoase, să viziteze cramele de la Cricova, să ne spună ce cale să luăm: est și nu vest, apoi vor pleca și vor uita de R. Moldova, de Dodon, de toți ceilalți. Dacă Guvernul (condus de Pavel Filip) parcă e mai concret și spune că UE va veni cu niște ajutoare, apoi Dodon se referă la partenerii strategici ai lui: rușii, belorușii, cazacii etc. Dar aceia tac, deocamdată. Și vor tăcea, căci Dodon e doar președintele socialiștilor și ai unor rătăciți, iar R. Moldova este a copiilor și a nepoților noștri. Acest adevăr este știut chiar și de cei care nu ne iubesc și încearcă să joace cartea rușilor.

N.B. Știți de ce se trăiește rău în Moldova? Pentru că nu se respectă „cei trei piloni, săpați adânc de Dodon și acoliții săi: statalitatea, istoria Moldovei (care?) și religia ortodoxă”. Interesant când și unde se nasc ideile aberante ale preaiubitului nostru președinte!

Alexandra Tănase 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *