Bună Dimineața

Câte ceva despre raportul lui Chirinciuc

În raportul său, ministrul enumeră lucrările de reabilitare a tuturor drumurilor din țară care se desfășoară în prezent. Iurie Chirinciuc a menționat doar care sunt finanțatorii acestor proiecte (BERD, BEI și CE), exluzând o descriere cât de cât a evoluției acestora. 

Astfel, dacă luăm doar un singur exemplu dintre toate cele 17 trasee menționate și anume drumul Chișinău- Ungheni – Sculeni care este în mare întârziere, nu găsim un răspuns de ce se tărăgănează lucrurile și nu avem o dată concretă de finalizare a lucrărilor. De mai mulți ani acest traseu se află în reparații, iar în august 2016, urma să fie dat în exploatare, adică acum. Însă ministrul nu a menționat nimic despre aceasta sau vreo implicarea din partea autorităților competente care ar grăbi lucrurile. 
 
Aş fi vrut să văd mai multă implicare la acele lucrări care sunt în desfășurare, să vedem drumurile reabilitate și să ne bucurăm de acestea în termenii promiși. În schimb, în raport mi-a atras atenția demararea unui studiu de prefezabilitate privind reabilitarea Aeroportului Internațional Bălți-Ledoveni, care „trebuie să devină un al doilea aeroport național de pasageri”. 

În țara noastră nu se reușește să se reabiliteze la timp și calitativ străzile și drumurile, de aceea sună prea fantastic să reabilităm un aeroport. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *