CSI / Rusia

Cazacii i-au făcut bust de împărat roman lui Putin pentru că a redat Crimeea Rusiei

Astfel, o asociaţie de cazaci a inaugurat sâmbătă, 16 mai, în apropiere de Sankt Petersburg, un bust al preşedintelui rus, Vladimir Putin, în împărat român, “în semn de recunoştinţă pentru anexarea Crimeii” de către Rusia, informează jurnaliştii de la AFP.

“Am vrut să-l imortalizăm pe Vladimir Putin în calitate de învingător şi om de stat care a redat Crimeea Rusiei”, a declarat Andrei Poliakov, conducătorul asociaţiei “Ibris”, care îi reuneşte pe cazacii din Sankt Petersburg.

Potrivit lui Poliakov, “vreo 700 de cazaci de origine” locuiesc la Sankt Petersburg şi în regiune.

Bustul preşedintelui purtând o toga “din material sintetic, nu foarte scumpă” care imită bronzul, este opera sculptorului Pavel Gresnikov. Cu o înălţime de aproape 50 de centimetri, a fost inaugurat în localitatea Kasimovo, la 20 de kilometri nord de Sankt Petersburg, pe un teren ce aparţine asociaţiei, în prezenţa câtorva zeci de persoane în uniformă tradiţională a cazacilor şi în sunetele imnului naţional al Rusiei.

“Imaginea unui împărat român este cea a înţelepciunii”, iar această corespunde “rolului istoric al lui Vladimir Putin, care a reuşit să unească Rusia şi Crimeea”, a adăugat Andrei Poliakov.

Anexarea acestei peninsule ucrainene în martie 2014 şi sprijinul oferit de Moscova separatiştilor din estul Ucrainei au dus la o degradare fără precedent de la încheierea Războiului Rece a relaţiilor dintre Rusia şi ţările occidentale, care i-au impus dure sancţiuni economice.

Cazacii, un aliat de nădejde al lui Vladimir Putin

Regimul condus de Vladimir Putin se bazează pe sprijinul cazacilor că urmare al stilului lor disciplinat de viaţă şi al spiritului de sacrificiu astfel încât sunt văzuţi că un model care ar rezolva multe dintre problemele Rusiei.

Viaţă de familie a cazacilor este una rigidă, construită în jurul unui sistem ierarhic în care membrul cel mai în vârstă face legea. Familia trebuie să fie cât mai numeroasă în timp ce valorile căsniciei sunt simple şi rigide. Valorile tradiţionale ruseşti, cultură şi ortodoxia sunt credinţele lor cele mai profunde.

Pentru devotamentul lor faţă de statul rus, oficialităţile de la Kremlin le-au permis cazacilor să îşi organizeze un corp militar separate în cadrul armatei federale ruse de aproximativ 150000.

Astăzi, aproape un milion de descendenţi ai cazacilor se mândresc cu originea lor iar tradiţiile acestora au renăscut în sudul Rusiei.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *