Sănătate

Ce coji de fructe nu trebuie să arunci

Constipația te ocolește datorită cojilor de mere

Acestea conțin acid ursolic care menține sănătatea musculaturii. În plus, au proprietăți antiinflamatoare, previn creșterea colesterolului rău, stimulează secreția de colagen. Dacă ai probleme legate de constipație, cojile de mere le alungă datorită pectinei și a fibrelor pe care le conțin.

Ia-ți vitamina C și din coji de pere

Pentru un plus de vitamina C, mănâncă perele cu coajă cu tot! Pe lângă acest tip de vitamin, cojile perelor au și fibre solubile care fac din fructele zemoase un remediu contra constipației, dar și o gustare delicioasă.

Cojile de citrice îți protejează inima

Lămâile, portocalele, grepfrutul au în cojile lor o mare cantitate de flavonoide, mai precis antioxidanți care pot preveni bolile cardiovasculare și cancerul în mod natural, îndeosebi cancerul de sân sau de piele. Cojile citricelor au și efect diuretic, relaxant și tonic cardiac.

Antibiotice naturale sunt și cojile de banană

Chiar dacă nu ți se par comestibil, cojile bananelor au proprietăți antibiotice, antifungice. Pot fi mâncate ca atare sau coapte, după ce le-ai zdrobit. Partea interioară a cojilor de banană este indicată și pentru albirea danturii, prin frecarea dinților după periaj.

Cojile de ananas îți asigură o digestie mai bună

Din cojile de ananas poți face o infuzie cu efect terapeutic. 2-3 căni de ceai de coji de ananas, băute zilnic, alungă retenția de apă și îmbunătățesc digestia. 

clicksanatate.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *