Internațional

Cel puţin 26 de civili au murit în bombardamentele din Alep, chiar în timpul Consiliului de Securitate al ONU

Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au aruncat vină asupra Moscovei pentru susţinerea sângeroasei ofensive a forţelor guvernamentale asupra cartierelor rebele ale metropolei Alep.

Emisarul Staffan de Mistura a susţinut că luptele din metropolă siriană sunt cele mai sângeroase din ultimii cinci ani ai războiului civil.

În timp ce ofensivă forţelor guvernamentale siriene a intrat în cea de-a patra zi consecutivă, lucrătorii medicali şi autorităţile locale au atras atenţia asupra raidurilor aeriene din cartierele estice ale Alepului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a precizat că 26 de civili şi-au pierdut viaţă în raidurile aeriene care au lovit metropolă în jurul orei locale 19.30, iar bilanţul ar putea să crească în următoarele ore. Între timp, un reprezentant al "Căştilor Albe" a explicat că până la 43 de persoane au murit în ultimele raiduri.

Puţinele spitalele siriene sunt depăşite de numărul mare al victimelor, iar lucrătorii medicali se aşteaptă că mai mulţi răniţi să moară că urmare a lipsei tratamentului.

"Nu am văzut niciodată atât de mulţi morţi la un loc. Este îngrozitor. În mai puţin de o ora, bombardierele ruseşti au ucis mai mult de 50 de persoane şi au rănit peste 200", a declarat Mohammad Zein Khandaqani, un reprezentant al Consiliului Medical, care gestionează activităţile lucrătorilor medicali din cartierele rebele ale metropolei Alep.

Ultimele raiduri aeriene au avut loc chiar în timpul reuniunii Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, privind sângeroasă ofensivă lansată de forţele fidele preşedintelui Bashar al-Assad asupra metropolei Alep.

Statele Unite au acuzat Rusia de "barbarie" în Siria, în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Securitate al ONU convocate duminică de SUA, Regatul Unit şi Franţa, transmite Reuters citat de Agerpres.

La sfârşitul săptămânii trecute, oraşul Alep a fost ţintă unor bombardamente intense de aviaţie, în sprijinul trupelor guvernamentale siriene, iar rebelii au anunţat că orice proces de pace este inutil dacă nu încetează această tactică "a pământului pârjolit".

În sectorul din Alep controlat de rebeli sunt blocaţi circa 250.000 de civili. În Consiliul de Securitate, ambasadoarea americană Samantha Power a declarat: "Ceea ce sprijină şi face Rusia nu este antiterorism, este barbarie. 

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *