Actualitate

Chiar dacă iarna s-a terminat, primăria capitalei a primit în dar o autospecială de deszăpezire

Chiar dacă vehiculul va fi scos pe străzi abia iarna viitoare, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a ţinut neapărat să-l testeze ieri. Aşa că a urcat la volan şi a împrăştiat sare pe teritoriul Regiei "Exdrupo".

Deşi autospeciala are 18 ani, edilul capitalei spune că Mercedesul german se descurcă mai bine pe drumuri decât Kamazurile mai noi.

Autovehiculul este dotat cu un sistem care permite calcularea cantităţii de sare care trebuie presurată pe drumuri.

„- Aici îi dai numai cu sare curată, îl pornesti. Aici îi dai numai cu soluție. – Dar muzică aveți? – Nu, la dânșii e interzis cu muzica. Cânt și eu dacă trebuie”, a spus șoferul Sergiu Parpolov.

Autoritățile locale au de gând să reînnoiască parcul Regiei "Exdrupo". Capitala ar avea nevoie de alte 50 de autospeciale de deszăpezire, spune primarul. Preţul acestora poate ajunge la 10 milioane de euro.

„Din păcate cu o rândunică nu poţi face primăvară. Oricât de bună nu ar fi rândunica din spatele meu trebuie să avem un stol întreg de rândunici”, a spus edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.

„De tip ZIL avem de 28, 30 şi 25 de ani. Cu asa masini ca sa intervenim intr-o ora, in jumate de ora, niciodata nu putem”, a menționat șeful Întreprinderii Municipale "Exdrupo", Efim Cheptănari.

În dotarea întreprinderii "Exdrupo" se află 60 de autospeciale de deszăpezire, însă doar 17 dintre acestea corespund standardelor. 

SURSA: PUBLIKA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *