Actualitate

Cinci instituţii de învăţământ din R. Moldova vor primi cărţi din partea Guvernului României

Viceministrul Culturii Igor Şarov a precizat astăzi jurnaliştilor că donaţia vine din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Executivului de la Bucureşti. Lotul cuprinde 259 de titluri de carte, de la 15 edituri prestigioase din România. Între acestea sînt cărţi de muzică, artă plastică, artă teatrală, istorie, limbă română, etnografie, dicţionare şi enciclopedii.

Cărţile vor fi distribuite Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Universităţii de Stat şi Universităţii Pedagogice de Stat "I.Creangă" din Chişinău, Universităţii de Stat "Alecu Russo" de la Bălţi şi Universităţii de Stat "Bogdan Petriceicu Haşdeu" de la Cahul.

Totodată, ambasadorul României la Chişinău Marius Lazurcă a opinat că Planul Naţional de Restaurare a Monumentelor Istorice, întocmit la Bucureşti, ar putea cuprinde şi clădiri de pe teritoriul Republicii Moldova, cum ar fi Biserica de la Căuşeni sau clădirea unde a activat Sfatul Ţării.

În ultimele două luni, Guvernul României a mai donat un milion de euro pentru restaurarea Sălii cu Orgă de la Chişinău şi un milion de euro pentru renovarea Muzeului Naţional de Artă al Moldovei. Alte 800 mii de euro au fost alocate pentru reparaţia Teatrului "Bogdan Petriceicu Haşdeu" de la Cahul.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *