Bună Dimineața

Circul de la CNI

Fiecare al treilea funcţionar din Republica Moldova ar putea fi cercetat penal pentru averea obţinută în mod ilicit.

Însă de puține ori miniștrii, deputații sau judecătorii au fost cercetați sau chiar pedepsiți de către Comisia Națională de Integritate (CNI) pentru falsificarea declarațiilor, în schimb se agaţă de orice chiţibuş din declaraţia unor funcţionari simpli care nu au greutate politică.

Două cotețe și conturi cu 700 de lei nedeclarate ale unei primărițe din Fălești au stârnit discuții aprinse la CNI, pe când mașina de lux ce costă pe piață sute de mii de euro și cumpărate cu 11 mii de lei de către o judecătoare nu le-a provocat domnilor de la CNI nici o suspiciune.

Membrii vigilenţi ai CNI au cerut constatarea încălcării regimului declarațiilor și veniturilor de către primăriţă și sesizarea Procuraturii Generale, în timp ce controversatul dosar al deputatei Violeta Ivanov a fost clasat, cu menţinea că nu au depistat o diferență vădită a veniturilor pentru anul 2015. Recent, tot CNI a clasat cauza pornită pe numele lui Vadim Brânzaniuc, șef al Direcției relații cu publicul a Primăriei Capitalei, vizat într-o anchetă a Centrului de Investigaţii Jurnalistice, care a constatat că funcţionarul a reuşit să-şi construiască o casă de lux în capitală, având ca sursă de venit doar salariul de angajat la primărie.

Probabil că CNI a vrut să ne arate un spectacol de zile mari sau mai bine zis cât de eficient lucrează ei…. Că niciun mic primar dintr-un sat de la sute de kilometri de ei nu poate fugi de justiția lor. În timp ce pe sub nas le sunt ascunse case și conturi de milioane, ei discută doua cotețe și conturi cu 700 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *