Actualitate

Comandantul NATO a cerut Senatului SUA să întărească la maxim armata ucraineană

„Ei (armata ucraineană) lupta cu așa-numitii separatisti, care sunt de fapt marionetele Rusiei. Rusia le livrează arme letale și, de asemenea, testeaza unele noi metode de lupta. Noi trebuie să consolidam forțele armate ucrainene cât mai mult posibil ..“, – a spus generalul Scaparrotti, răspunzând la întrebarea senatorului republican James Inhofe, dacă el este de acord ca SUA să ofere Ucrainei arme letale.

„Vedem că, în Ucraina, rușii într-o anumită măsură fac ceea ce au făcut în Siria. Este vorba despre folosirea conflictului ucrainean ca teren de testare pentru cele mai noi tehnologii și metode ale lor … Colaborarea cu Ucraina ne oferă posibilitatea de a testa unele lucruri pe care noi le facem. Noi trebuie să le oferim sisteme de avertizare timpurie și altele asemenea, astfel încât ei să poată rezista în fata marionetelor rusești“, – a adăugat generalul.

„Mă bucur să aud că sprijiniți furnizarea de arme letale prietenilor noștri din Ucraina“, – a declarat senatorul republican Joni Ernst, comentând răspunsul generalului.

„Se pare că suntem cu toții de acord cu asta. Am transmi acest lucru noii administrații și sper că această administrație va decide să acorde asistență cât mai curând posibil. Recent, am inceput sa fiu tot mai ingrijorata de faptul folosirii dronelor tactice rusești pentru a localiza artileria, precum și de tehnologiile pentru a bloca navigarea prin GPS“, – a spus Ernst.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *