Ultima oră

Compozitorul Eugen Doga: După 23 de ani, Moldova nu este independentă

„Nici până acum nu ne-am decis în ce limbă vorbim, în română sau moldovenească. De 23 de ani se adoptă orice fel de legi, dar până acum legea fundamentală nu a fost modificată”, a spus Eugen Doga.

Maestrul s-a referit şi la conflictul nerezolvat din estul ţării. „Un stat nu are dreptul să se numească independent având armată străină pe teritoriul său”, a subliniat compozitorul.

Eugen Doga a criticat autorităţile pentru că permit unor partide să manipuleze societatea, să o inducă în eroare prezentându-i minciuni gogonate. Potrivit maestrului, nu poate fi Republica Moldova independentă din moment ce permite dezbinarea societăţii prin diferite programe anti-naţionale.

Maestrul este supărat şi pe birocraţia exagerată din ţară, din cauza căreia, spune el, în Moldova nu pot ajunge cărţi din România şi dotări pentru şcolile moldoveneşti.

„Este nesănătos ceea se întâmplă la noi. Nu vom intra în Europa niciodată dacă nu vom arunca pielea uzată. Eu vreau să cânt frumuseţea şi aş dori să fie armonie între muzică şi viaţă. Eu scriu despre fericire, dar văd mizerie”, a spus maestrul.

Pe 27 august se împlinesc 23 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *