Politică

Conducerea SRI va fi audiată săptămâna viitoare în comisia de specialitate din Parlament, după acuzaţiile Elenei Udrea

Deputatul PMP a susţinut că şeful serviciului controlează viaţă politică şi ar fi instrumentat o campanie împotriva să. Senatorul PSD Daniel Savu, membru al Comisiei de control a SRI, a anunţat sâmbătă la Digi24 că şeful SRI urmează să fie audiat în Parlament.

Senatorul PSD a precizat, însă, că acuzaţiile Elenei Udrea în privinţa implicării directorului interimar Florian Coldea într-o campanie împotriva să trebuie anchetate de Parchetul Militar.

"Noi putem să vedem dacă în perioada în care Elena Udrea spune că SRI şi-a încălcat atribuţiile şi s-a implicat în politică, trebuie să vedem dacă s-a întâmplat ceva. Sunt nişte afirmaţii, nu ştiu cum să le probăm. Restul, ce îl acuză personal pe Coldea trebuie probat în faţă Parchetului Militar. Coldea este ofiţer de carieră. Afirmaţiile Elenei Udrea care îl privesc pe Coldea pot fi verificate doar de Parchetul Militar. Noi, Comisia, nu îl putem anchetă pe Coldea", a declarat Daniel Savu.

"O să îl audiem pe Coldea şi o să îi punem întrebări în privinţa afirmaţiilor Elenei Udrea din perspectiva legalităţii SRI. Nu putem să facem o anchetă pe care trebuie să o facă procurorii militari", a adăugat Savu.

În legătură cu demisia lui George Maior de la conducerea SRI, Daniel Savu a declarat că în Parlament trebuie să se ia act, acela fiind momentul de la care demisia devine operaţională. "Nu e nevoie de decret prezidenţial că e numit Coldea, prin lege interimarul devine conducător dacă nu mai avem şef", a precizat senatorul PSD.

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, tot sâmbătă, că nu a "simţit" o implicare a SRI în campania electorală pentru prezidenţiale, însă a declarat, referitor la Florian Coldea, că "Cu siguranţă, în lumina ultimelor declaraţii şi a ultimelor scandaluri, Comisia de Control a SRI probabil că se va întruni cât mai repede posibil să discutăm aceste aspecte. Dar majoritatea aspectelor nu sunt de competenţă Comisiei, ci de competenţă organelor de cercetare penală, şi cred că se va deschide şi un dosar de cercetare, că să vedem dacă cele declarate sunt adevărate sau nu, şi dacă sunt adevărate cine se face vinovat. Fiindcă noi, Comisia, nu o să putem să facem o cercetare penală aşa cum ar putea să facă Parchetul. Noi vom putea face, prin metodele noastre specifice, doar o verificare de încălcare a legalităţii în actul de desfăşurare a activităţii SRI".

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *