Actualitate

Corman: Guvernul şi-ar putea asuma din nou răspunderea politică pentru anumite proiecte de legi

Pe ordinea de zi a şedinţelor s-ar putea regăsi proiectele privind finanţarea partidelor politice, transparenţa proprietarilor instituţiilor mass-media, cota de prezenţă a femeilor în instituţiile statului, dar şi pachetul de legi anti-tutun. Acestea au fost votate, anterior, în primă lectură. Amendantele propuse pentru lectura a doua au generat discuţii, dar autorităţile speră să găsească consens politic pentru a adopta legile în lectură finală. Igor Corman nu exclude că Guvernul şi-ar putea asuma din nou răspunderea politică pentru anumite iniţiative.

”Eu nu pot să exclud o asemenea posibilitate, deşi eu sunt adeptul căii parlamentare, conform procedurilor. Este bine când toate aceste proiecte sunt dezbătute conform procedurilor şi adoptate în Parlament, dar în asemenea situaţii când nu există claritate, dar proiectele sunt într-adevăr foarte importante şi ştim că din punct de vedere a timpului, nu putem să tărăgănăm, am putea să o facem, dar, deocamdată, nu pot să zic că mergem pe această soluţie, examinăm ambele opţiuni”, a spus Corman.

La şedinţa de luni nu s-a stabilit data la care Parlamentul se va reuni în ședință. Decizia va fi luată miercuri, când se va convoca Biroul Permanent al Legislativului. Tot atunci urmează să fie stabilit şi numărul proiectelor ce vor fi examinate şi aprobate în ultima sesiune parlamentară din această legislatură. Potrivit lui Corman, până la 1 octombrie, când începe campania electorală, ar urma să aibă loc cel puţin două şedinţe de legislativ.

Sursa: tv7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *