CSI / Rusia

Corupţie în stil rusesc: Generalul penal a primit laude de la şeful Statului Major şi ar putea reveni în armată

Pentru întoarcerea să în serviciul activ a pledat şeful Statului Major al Armatei, generalul Valeri Gerasimov şi …poliţistul de sector.

Aşa cum scrie ziarul, Cirkin s-a adresat Tribunalului Militar cu cererea de retragere anticipată a cazierului. În declaraţia să, el a explicat că „ţinteşte o atitudine proactivă, intenţionează să continue să servească şi să confirme loialitatea faţă de armata prin serviciul demn în apărarea patriei”. Pentru realizarea tuturor acestor planuri, generalul susţine că ar trebui anulată condamnarea să, pronunţată pe 24 decembrie 2015.

Din declaraţie rezultă că Cirkin este conştient că condamnarea să nu îi permite reluarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Ministerului Apărării, cu toate acestea, generalul a cerut să se aplice în cazul lui excepţia pentru comportament exemplar.

Cererea să este susţinută de „recomandări” scrise de ofiţerul sau de probaţiune şi de şeful Statului major al Armatei Ruse – generalul Valeri Gerasimov. Din textul caracterizării date de Gerasimov lui Vladimir Cirkin, rezultă că acesta este un general cu „calităţi volitive, iniţiativa, erudit, evidenţiat de o „atitudine altruistă faţă de solicitările subordonaţilor, bunătate, decentă şi corectitudine”. De remarcat, printre alte caracterizări: „generozitatea, integritatea morală şi angajamentul sau faţă de valorile spirituale şi morale ale armatei ruse”. Generalul Gerasimov susţine că condamnarea prietenului sau este „rezultatul unui set aleator de circumstanţe”.

Ministerul Apărării, susţine Gerasimov, „vrea şi pe viitor să apeleze la cunoştinţele şi experienţă lui Vladimir Cirkin”.

Reamintim, fostul comandant-şef al Forteleor armate terestre a fost acuzat de luare de mită de un fost subordonat. Generalul a luat mită 20 de mii de dolari promiţând să-l ajute pe subordonatul sau să-şi rezolve problema locativă, acesta având drept legal la locuinţa de stat.

Cirkin însă nu s-a ţinut de promisiune, motiv pentru care pe numele lui a fost depusă o plângere la procurorul militar. Pe 14 august 2015, Tribunalul Militar Moscova l-a condamnat pe Cirkin la cinci ani de închisoare şi lipsirea de grad şi alte onoruri.

Cu toate acestea, la sfârşitul lunii decembrie anul trecut, instanţa de apel a înmuiat sentinţa. Închisoarea a fost înlocuită cu o amendă de 90.000 ruble, iar Cirkin a fost eliberat pe 23 decembrie. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *