Externe

Crimeea blochează accesul la site-ul filialei Radio Liberty dedicat peninsulei

Potrivit șefului autorității de supraveghere – pe baza ”materialelor adunate de biroul procurorului din Crimeea”, Roskomnadzor efectuează deja procedurile privind blocarea accesului la editia on-line a publicatiei.

Anterior, procuratura din Crimeea a anuntat ca suspecteaza proiectul Krîm.Realii de activitati extremiste și a început să pregătească documentatia pentru blocarea completă a site-ului.

La randul sau, procurorul Poklonskaia a spus despre site ca este „un serviciu daunator” și a declarat că publicația „atâță la acte de sabotaj, extremism și discreditează autoritățile din Crimeea, incitând la ură etnică”.

Amintim ca, pe 19 aprilie, procuratura din Crimeea a deschis un dosar penal împotriva jurnalistului site-ului Nikolai Semen.

Potrivit poliției, pledand pentru retrocedarea Crimeei, jurnalistul a postat texte care conțin apeluri la încălcarea integritatii teritoriale a Federației Ruse.

„Krîm.realii” este un proiect al filialei ucrainene a Radio „Liberty”, inființat după anexarea Crimeei de Rusia, in martie 2014. Potrivit site-ului, jurnaliștii Krîm.Realii pun la dispoziția opiniei publice din Crimeea ”analize si reportaje care nu pot fi găsită în mass-media locală”.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *