Actualitate

Dacian Cioloş: România va rămâne un avocat sincer al perspectivei europene a Moldovei

Potrivit oficialului român, înainte de a primi primă tranşă a împrumutului acordat de România, Guvernul Republicii Moldova a trebuit să demonstreze că este capabil să facă reforme. „Şi sper ca acest sprijin al nostru să redeschidă calea finanţărilor europene pentru Republica Moldova”, a spus şeful executivului de la Bucureşti.

Discuţiile celor doi oficiali s-au concentrat pe avansarea rapidă în procesul de finalizare a etapelor de interconectare a Republicii Moldova la piaţa energetică europeană. Prim-ministrul Dacian Cioloş a menţionat, în context, că există agenţi economici în România interesaţi să investească în Republica Moldova, inclusiv în proiectele energetice. În cazul în care vor exista semnale pozitive din partea Republicii Moldova, investiţiile ar urma să se pună în practică în următoarele luni. „Aceste iniţiative vor contribui la securitatea şi la bunăstarea cetăţenilor Republicii Moldova”, a afirmat premierul român.

Nicolae Timofti şi-a exprimat aprecierea pentru receptivitatea de care dă dovadă România în relaţia cu Republica Moldova, mulţumind autorităţilor române pentru acordarea primei tranşe din ajutorul financiar rambursabil precum şi pentru sprijinul umanitar nerambursabil acordat persoanelor defavorizate din ţara noastră. „Acest ajutor a venit exact atunci când aveam mai mare nevoie de el, iar acest lucru ne demonstrează că România este un prieten de încredere al statului nostru”, a declarat preşedintele.

Aceasta este prima vizită oficială în Republica Moldova a prim-ministrului Dacian Cioloş de la preluarea mandatului de şef al Guvernului de la Bucureşti.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *