Ultima oră

De ce s-a întâlnit Băsescu cu Filat? Iată motivele reale, nefardate

Vă invit să urmăriți logica mea, apoi să comparați cu materialul de PR postat în media verde de omuleții lui Filat. O să descoperiți lucruri interesante.

Deci, iată de ce a mers Filat la Basescu:

1. Vlad Filat se află într-o derută totală, în Moldova și-a pierdut credibilitatea și caută disperat sprijin pe oriunde poate. Înainte fugea la liderii UE. Va amintiți, domnule Bogatu? Acum însa la liderii UE, liderul PLDM nu mai este primit, acolo acces are colegul său Iurie Leanca. Așadar, lui Filat i-a rămas să aleaga între a da fuga la Basescu sau la Putin. Este de la sine înțeles de ce nu a fugit la Putin, deocamdată, dar nu vă grăbiți să trageți concluzii, după Băsescu poate urma și Putin.

2. ‎Filat este deranjat vizibil de relația pe care o are Leancă cu premierul român Victor Ponta și vrea să-i facă acestuia concurență în ceea ce ține de relația cu România. Iar o întâlnire cu Băsescu, dușmanul politic al lui Ponta, i-a picat foarte bine lui Filat, cunoscut pentru caracterul său distructiv, așa cum ne amintim cu toții încă de pe vrema când genera conflictele în AIE. Filat însă nu e deranjat de relația în sine dintre cei doi premieri, ci de faptul că Leancă punctează la capitolul imagine pozitivă.

3. De ce Filat și-a plătit analiștii și ziariștii să publice articole lingușitoare în presă despre întâlnirea lui cu Băsescu? Răspunsul este foarte simplu. Filat a vrut să arate că deși nu mai are nici o funcție, mai există oamenii cu funcții înalte care acceptă să se întâlnească cu el. Ceea ce au uitat, însă, jurnaliștii PLDM să spună, este că Băsescu profită de minune de naivitatea lui Filat pentru războiul său cu Ponta, nu pentru că i-ar păsa câtuși de putin de liderul PLDM. Mai mult, Băsescu vrea să-l folosească pe Filat în campaniile electorale care urmează, să adune cu PLDM voturile moldovenilor. Iată ce vrea Băsescu de la Filat și de ce a fost dispus să-i acorde acest “bonus” de imagine. Filat se află într-o stare politică atât de proastă încât poate fi folosit ușor de către Bpsescu.

4. Băsescu s-a supărat că eliminarea vizelor pentru moldoveni este sarbatorită de Leancă și Ponta, la graniță dintre cele două țări, iar el nu participă la acest eveniment. Astfel că a decis să-l cheme pe Filat la București ca să arate că el discută cu “șeful” lui Leancă, deci e mai tare ca Ponta. Pare o joacă de copii în curtea școlii, nu acțiuni politice mature.

5. Filat încă nu și-a putut reveni dupa ce l-a vazut pe Leancă cu Obama, apoi cu alți lideri importanți. Nu poate încă să accepte că nu mai este el cel care este primit cu laude la Bruxelles. El a demonstrat de atâtea ori că este un om orgolios și ranchiunos, care nu poate trece peste astfel de frustrări. Astfel că, momente ca întâlnirea cu Băsescu, sunt pentru el ca un pansament, chiar dacă nu trateaza boala, măcar alină durerile. 6. Ce a obținut Filat la întâlnirea cu Băsescu? Am căutat în textele analiștilor PLDM și am constatat că nici măcar ei nu au prezentat vreun beneficiu, în afara celui de imagine. Deci iată de ce s-a întâlnit Filat cu Băsescu, pentru imagine. Deși, scorul pe care îl are acum Basescu în Romania este mult inferior scorului pe care îl are Ponta, deci cred că matematica a bătut puțin gândirea politică a liderului PLDM.

7. Ce a obținut Băsescu de la întâlnirea cu Filat? L-a făcut să-i puna PLDM la dispoziție pentru a aduna voturile moldovenilor, i-a dat un semnal lui Ponta că el vorbește cu șeful lui Leancă, pe care il controlează cum vrea. În schimb, Băsescu i-a dat lui Filat dreptul să se dea mare în presa din Moldova, ceea ce a și făcut, chiar dacă a reușit asta doar în presa PLDM. E an electoral, deci e bine să traducem pe înțelesul oamenilor ce se află în spatele campaniilor de PR din media controlată de partidele politice. Sau poate sunt unii naivi care vor contrazice argumentele mele și vor spune că Filat a devenit unionist și va realiza împreuna cu Băsescu unirea Moldovei cu România?! Ia încercați să vă imaginați asta și apoi reveniți la argumentele de mai sus. Domnilor “strarategi” de imagine de pe lângă partide, încetați să ne considerați proști și să ne livrați acțiuni de PR atât de prost făcute. ‎N-avem noi pregătirea voastră, dar am trăit și în Moldova lui Voronin, apoi în Moldova lui Filat, știm cu toții cine ne-a condus în ultimii ani și de ce suntem unde suntem. La vot, șefii voștri vor realiza câți bani au cheltuit aiurea pe prostiile voastre de PR și vă vor trage un șut exact în zona dorsală, de unde probabil vă vin și ideile acestea mărețe. 

Sursa: Gabriel Călin
vox.publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *