Editorial

Demisia, domnule primar!

Săptămâna trecută, primarul a fost eroul unei serii de absurdități rupte dintr-un roman suprarealist. Primarul a plâns, ne-a prezentat „cascada” din strada Negruzzi, ne-a informat că vom scăpa de gherete (redenumindu-le) și că va transforma Chișinăul în cel mai verde oraș din Europa. Mai mult, primarul ne-a încredințat că, în ultimii zece ani, a greșit cel mai mult în viața personală.

Dar, haideți să le luăm pe rând. Domnule primar, lacrimile și viața dumneavoastră personală nu interesează pe nimeni, poate doar pe unii bloggeri și gazetari dornici de sirop sentimental și vizualizări. Pe noi ne interesează viața acestui oraș, respectiv atunci când spuneți că în ultimii zece ani ați „greșit doar în viața personală”, noi nu știm cum să vă înțelegem. Acest oraș a fost transformat, în ultimii zece ani, într-un conglomerat de parcări ilegale, benzinării, construcții aiurite, drumuri terfelite, fonduri furate și străzi reparate aiurea. Acest oraș nu va mai avea o ambasadă a Franței, pentru că cineva și-a ridicat un bloc locativ chiar lângă sediul acesteia. Orașul se sufocă de mașini și îi sufocă pe pietoni, pentru că, timp de 10 ani, nu ați reușit să veniți cu un plan urbanistic ca lumea.

Ați greșit de foarte multe ori, sau, ce este mai grav, ați distrus acest oraș intenționat. Viața dumneavoastră personală nu ne interesează. Ne interesează altceva: cum intenționați să transformați acest pașalâc în cel mai verde oraș din Europa? Prin defrișarea spațiilor verzi? Prin vinderea ilegală a terenurilor din parcurile publice? Prin poluarea lacurilor și râurilor? Prin amplasarea a trei gherete pe doi metri pătrați? Redenumirea gheretelor nu va rezolva problema lor, pentru că gheretele trebuie demolate și scoase de pe străzile orașului, nu redenumite.
Viața personală e treaba dvs. și nu e demn ca un primar să-și spele rufele în public. Nu mai rezistați în calitate de primar? Demisia! Acum, cât încă aveți posibilitatea să plecați frumos. Pe urmă veți pleca urât de tot. Cum o să vă simțiți când veți pierde Primăria în favoarea unui Dodon? Va fi cel puțin frustrant. Așa că luați-vă la revedere de la mandat, și rezolvați-vă în liniște problemele personale. Vă asigur, în acest oraș există o mulțime de oameni deștepți și lipsiți de probleme personale, oameni care ar fi în stare să resusciteze acest oraș. Așa că plecați acum, cât încă mai aveți timp. Pe urmă, va fi prea târziu – și veți rămâne în istoria orașului drept cel mai prost primar pe care l-a avut Chișinăul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *