Actualitate

Deputat rus în exil: Putin este mediocru. Un om cu abilităţi limitate şi cu o strategie pe termen scurt

”Nu sunt considerat trădător de ţară în Rusia. Kremlinul mă consideră aşa, dar aceasta nu înseamnă că ruşii cred despre mine asta. Această noţiune a trădătorului de ţară a fost introdusă prima oară de Hitler în cartea Mein Kampf şi nu cred că ruşii care au supravieţuit acelui război oribil, de la finalul căruia celebrăm 70 de ani la finalul acestei luni, ar alege acest gen de terminologie”, a spus Ponomarev.

El a afirmat că nu l-ar compara pe Putin cu Hitler, fiind de părere că actualul lider de la Kremlin „este mai degrabă asemănător cu Hindemburg, care practic a „pavat” drumul pentru Hitler”.

”Adică fostul preşedinte german. Da. Hitler ar fi născut acum în această Nouă Rusie în estul Ucrainei, de acolo cred că ar veni adevăratul Hitler. Sau ar putea să se nască în cercul apropiat al lui Putin, să fie unul dintre cei care încearcă să apere proprietăţile şi bunurile şi să creeze momentul perfect pentru a funcţiona. De acolo cred că vine pericolul. Dar Putin este mediocru. Putin este un fost colonel KGB, Putin este un om cu abilităţi limitate şi cu o strategie pe termen scurt”, a mai spus Ilya Ponomarev.

Întrebat despre posibilitatea vansării trupelor ruseşti către vest, opozantul rus a opinat că „este un risc serios pentru Republica Moldova, pentru că unul dintre posibilele locuri pe unde ar putea intra trupele ruseşti este Transnistria. Acesta este văzut ca un teritoriu de unde poate fi controlată Odessa”.

„Deci este mai degrabă o ameninţare pentru Ucraina şi mai puţin pentru România, dar totuşi ar fi o avansare a trupelor mai aproape de graniţele româneşti. Sper că acest lucru nu se va întâmpla, dar cred că este unul dintre planurile care au fost discutate în cercurile militare ruseşti şi există un scenariu în care acest lucru s-ar putea întâmpla”,a mai spus Ilya Ponomarev.

„Cel mai rău ar fi să se creeze un aşa numit coridor terestru de pe teritoriul Rusiei până la Odessa, care ar izola-o şi ar împiedica şi accesul Ucrainei la Marea Neagră. Dacă s-ar crea un astfel de „arc” militar, care ar trece prin Donbas, Zaporizhia, Mikolaiv, Kherson, Odessa şi apoi Transnistria. Acesta este după părerea mea cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla. Ar mai fi ceva legat de statele baltice, dar nu cred că ar fi vorba despre invazii militare directe, ci mai degrabă revolte civile, provocări, manipulări, dar nu cred că o persoană atât de instabilă precum preşedintele Putin va îndrăzni să înceapă o confruntare cu NATO”, a adăugat Ilya Ponomarev.

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *