Politică

Deputatului găgăuz Ilia Uzun i-a fost interzisă trecerea frontierei în Ucraina

„Da, am interdicție de a trece frontiera cu statul vecin, Ucraina. Nu m-am gândit niciodată că s-ar putea întâmpla acest lucru. Ucraina este ca și a doua patrie pentru mine, pentru că acolo am învățat și în acest moment acolo locuiește mama-soacră. Niciodată nu am spus nimic rău despre Ucraina”, a menționat Uzun pentru găgăuzinfo.md.

Totodată deputatul infirmă că această interdicție ar avea vreo legătură cu participarea sa la referendumul din 2 februarie. „Probabil sunt acuzat de vreo prostie inventată, iar ei nu au verificat informația. Dar nu e ceva de speriat, vom clarifica, și, cred că restricția va fi scoasă.”

Pe de ală parte, ex-deputatul parlamentar Petru Vlah a scris pe pagina sa de socializare că: Motivul ar fi separatismul. Se creează impresia că, cuiva îi este avantajos, ca Găgăuzia să fie înconjurată de un gard se sârmă ghimpată. Nu vă așteptați la acest lucru. Găgăuzii nu sunt separatiști, iar cei care cred asemenea lucruri sunt niște ticăloși.

Amintim că în 2011 i-a fost pusă interdicție activistului Leonid Dobrov, în 2014 bașcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, iar în 2015 persoanei publice, Fiodor Terzi.

sursa: găgăuzinfo.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *