Actualitate

DODON a găsit motivul de ce ROMÂNIA nu se poate reîntregi cu Republica MOLDOVA

În cadrul unui interviu pentru agenţia de presă rusă TASS, oferit marţi, 31 octombrie, Igor Dodon a fost întrebat dacă ideea Unirii Republicii Moldova cu România este intens discutată la Chişinău, transmite adevarul.ro

Şeful statului a menţionat că subiectul respectiv este actualizat în contextul campaniei electorale, în realitate, potrivit lui, România nu are avea bani pentru Unire. Totodată, Dodon a precizat că nici cetăţenii din Republica Moldova nu-şi doresc acest lucru.

„Conform sondajelor, contra Unirii pledează 80% dintre cetăţenii noştri. În plus, avem problema Transnistriei şi a Găgăuziei, care în cazul dat are drept de autodeterminare”, a subliniat şeful statului.

Preşedintele a adăugat că niciodată nu a avut întrevederi cu conducerea de vârf a SUA, însă în timpul discuţiilor cu reprezentanţii americani a observat că „mulţi dintre ei se uită la noi cu ochii României, unde nu se ascund planurile de a anexa ţara noastră”.

Igor Dodon a precizat încă o dată că nu are nimic contra României, „unde locuiesc prietenii şi fraţii noştri”.

„Însă eu sunt împotriva lichidării statalităţii moldoveneşti. Imaginaţi-vă că eu mă voi duce în ţara vecină, voi forma un partid care va pleda pentru ruperea părţii de Est a teritoriului, unde locuiesc moldoveni şi care a aparţinut Moldovei din Evul Mediu. Eu voi fi imediat arestat pentru că legile româneşti interzic asta, iar la noi e posibil, deocamdată posibil”, a notat Dodon.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *