Actualitate

Dodon ar putea face 2 ani de închisoare pentru neexecutarea hotărârii CC. Un proiect de lege în acest sens, înregistrat în Parlament

 Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, citat de IPN, deputații din PPEM propun modificarea articolului 320 din Codul Penal, prin introducerea unui aliniat care să prevadă ca hotărârile Curții Constituționale să fie obligatorii spre executate, iar neexecutarea acestora să ducă la tragerea la răspundere penală a persoanelor care încalcă legea cu rea intenție.

„Cum e posibil ca un simplu cetățean care încalcă deciziile instanțelor de judecată să fie pedepsit penal, iar președintele țării, care nu execută deciziile Curții Constituționale, să nu fie sancționat în niciun fel?! Mai mult ca atât, afirmă public, cu rea credință, că va sabota orice decizie a Curții”, menționează liderul PPEM, Iurie Leancă, argumentând oportunitatea inițiativei legislative.

Potrivit PPEM în cazul în care proiectul de lege va fi aprobat de Parlament, președintele Igor Dodon ar putea fi tras la răspundere penală şi ar risca o amendă de până la 35500 de lei, până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau chiar detenție pe un termen de până la 2 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *