Ultima oră

Domnului Constantin Tănase, mulţumiri

Cei mai mulţi dintre noi şi-au început activitatea jurnalistică aici, sub îndrumarea lui. Şi am reuşit, prin talentul şi răbdarea Domniei Sale, să ardem etapele; să creştem într-o lună, cât am fi crescut într-un an dacă nu am fi avut profesorul cel mai bun.

Îi mulţumim pentru anii în care l-am avut alături. Nu e puţin lucru să îţi începi ucenicia lângă unul dintre cei mai importanţi jurnalişti pe care Moldova i-a dat vreodată. Am fost conştienţi de acest lucru cât a fost cu noi, vom fi şi mai departe. Cu atât mai mult cu cât sunt încă multe sfaturi pe care ni le-a lăsat în scris, fiindcă aşa cum spunea într-un interviu acordat anul trecut: „N-am publicat nici un sfert din ceea ce am scris. Oficial în presă sunt din 1997, dar am publicat de prin 1987, articole pe care unii le considerau curajoase (…). Sunt robul unei iluzii: cred că scrisul poate schimba lumea”. Lumea înseamnă oamenii ei, iar noi suntem dovada acestei schimbări, aşa cum sunteţi şi voi, cititorii, cei care aţi aşteptat fiecare ediţie a TIMPULUI pentru articolele semnate de Domnia Sa.

Atâta vreme cât cuvântul său va fi citit, el va rămâne printre noi, ca învăţător şi formator de opinie. Cărţile, articolele, luările de poziţie – vor fi mai departe o sursă de inspiraţie şi un model de urmat. Constantin Tănase va fi în continuare iubit de cei care cred în cuvânt şi de cei care vor să vadă toate lucrurile făcute bine, dar va rămâne şi o piedică în calea celor care nu au vrut să lupte decât pentru ei călcându-şi în picioare propria demnitate.

Suntem îndureraţi, dar vom duce mai departe moştenirea lui. Vom vorbi deschis, aşa cum am fost sfătuiţi, vom spune lucrurile aşa cum sunt şi nu ne vom lăsa intimidaţi. Fiindcă cel mai corect omagiu pe care i-l putem aduce de-a lungul anilor ce vor urma, e să ducem mai departe învăţăturile pe care ni le-a dat.

Echipa TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *