Orhei

Elevii de la „Gaudeamus” au venit cu daruri pentru cei trei copii orfani de la Orhei

Despre soarta lui Petrică, Denis şi a Dianei au aflat după ce au urmărit unul din reportajele din cadrul campaniei „Dăruieşti şi câştigi”, lansată de PRO TV. Copiii locuiesc în familia verişoarei lor, Tamara Vârlan, şi a soţului ei, Marian, care mai au doi copii. Încearcă din răsputeri să facă faţă greutăţilor.

Cei doi soţi au un salariu mai mic de 2500 de lei luat împreună, iar casa în care locuiesc cu toţii nu este încă terminată. Chiar dacă au parte de o familie iubitoare, cei cinci copii zâmbesc foarte rar, din cauza lipsurilor.

Iniţiatoarea acestei acţiuni, profesoara Alexandra Tănase, şefa Catedrei limba şi literatura română de la Liceul Teoretic „Gaudeamus”, şi-a îndemnat elevii să fie receptivi şi să se mobilizeze pentru a le face micuţilor o surpriză în ajunul sărbătorilor de iarnă. Timp de câteva zile ei au colectat haine, încălţăminte, prosoape, lenjerie de pat, rechizite şcolare, cărţi şi jucării şi au cumpărat dulciuri şi fructe. „Am făcut pachete pentru fiecare copilaş în parte, care neapărat se va bucura atunci când va vedea ce are pregătit acolo”, a spus Alexandra Tănase. Ea crede că astfel de acţiuni sunt benefice mai mult celor care oferă, decât celor care primesc, pentru că „a face bine înseamnă a câştiga”. „Acest gest, pentru mine personal, este o experienţă foarte plăcută. Aş dori să fie un exemplu şi pentru ceilalţi copii de vârsta mea”, a spus Jana Ulinici, una dintre elevele implicate în colectarea cadourilor.

După ce au oferit darurile, elevii le-au dorit copiilor să crească mari şi frumoşi, să înveţe bine şi să fie un exemplu pentru ceilalţi, iar atunci când vor putea să ajute şi ei.

La despărţire, micuţii le-au mulţumit elevilor, iar mama lor, cu lacrimi de bucurie în ochi, le-a dorit drum bun în viaţă, succese la învăţătură şi numai bucurii. În aceeaşi zi, familia a primit în dar mobilă, electrocasnice şi hăinuţe de la alţi oameni cu inimă mare, impresionaţi de soarta acestor copii.

Svetlana Conev
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *