CSI / Rusia

Expert: Rusia este gata să lupte în Ucraina până la „ultimul ucrainean”

„Actuala acalmie parţială nu ar trebui să ne sugereze că gata, totul s-a terminat. Războiul hibrid nu a început şi nu se va termina cu Ucraina. El este abia la început..” afirmă Gorbulin.

El a menţionat că „războiul hibrid”, ca formă de soluţionare agresivă de către Rusia a obiectivelor sale geopolitice nu numai că nu s-a limitat la Ucraina, dar se dezvoltă, formează noi scenarii de lupte hibride, din ce în ce mai complexe, cu răspândire pe noi teatre de război.

Potrivit lui Gorbulin este clar acum că, în plus faţă de consolidarea presiunii informaţionale şi transformarea „DNR” – „LNR” într-un factor de destabilizare pe termen lung în Ucraina, Rusia – la fel ca în Europa – foloseşte tactici de provocare a evenimentelor radicale.

„Cazurile recente de agenţi ruşi infiltraţi în rândurile batalioanelor de voluntari din Ucraina şi a organizaţiilor naţionale-patriotice spun că Rusia este gata să lupte în Ucraina până „la ultimul ucrainean”.

Măsurile active ale serviciilor speciale ruseşti vor continuă să crească. Un caz elocvent este ce al susţinătorului fervent al „Maidan-3”, moderatorul a unui număr de pagini pe reţelele sociale, care făcea apeluri faţă de patrioţi ucraineni să „iasă” la „lupta împotriva regimului de ocupaţie internă”. S-a dovedit că activistul este un fost luptător separatist care trăieşte în Rusia. Astfel de cazuri sunt multe”, – susţine expertul.

Gorbulin mai observă că discuţiile despre Donbas umbresc adesea problema Crimeei.

„Între timp, militarizarea Crimeei este în plină desfăşurare şi este foarte puţin probabil că acest lucru se face „pur şi simplu”,” – crede expertul. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *