Eveniment

Fermieri din nordul ţării ameninţă cu proteste: „Suntem în prag de faliment!”

Aceştia ameninţă că vor organiza proteste în masă, transmite IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, fermierii i-au dat guvernării un termen de 7 zile ca să îndeplinească anumite cerinţe precum convocarea extraordinară a legislativului şi anunţarea unei situaţii excepţionale în ţară. De asemenea, fermierii, pe lângă denunţarea Acordului de Asociere cu UE, solicită ca Guvernul să le procure toate fructele, legumele şi conservele pe care nu le mai pot exporta în Rusia pentru a le compensa pierderile, după care tot Guvernul să caute pieţe de desfacere.

Fermierii prezenţi la conferinţa de presă au spus că acum roada li se alterează pe copaci sau în lăzi, deoarece nu au unde o vinde. De asemenea, aceştia insistă că pe piaţa UE nu sunt aşteptaţi, deoarece majoritatea statelor europene sunt agrare şi se aprovizionează singure cu toate produsele agricole necesare.

Agricultorii din Otaci au declarat că, dacă în 7 zile guvernarea nu vine cu soluţii concrete pentru problemele lor, vor organiza proteste în masă în toată republica.

La mijlocul lunii iulie Rusia a interzis importul de fructe şi conserve moldoveneşti pe piaţa sa. Apoi a declarat că va monitoriza mai atent calitatea legumelor moldoveneşti. Drept urmare a acestei decizii, UE a venit deja cu dublarea cotelor la mere, prune şi struguri care vor putea fi exportate fără taxe vamale pe piaţa UE de la 1 august.

Timpul.md via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *