Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la 12 Decembrie 2017
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 16 August 2017, ora 07:17

Ghimpu îi răspunde lui Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție: Credeți că lumea nu înțelege pentru ce N.Grozavu a ajuns „Primar interimar”?!

Marime Font

N-ar fi cazul să intru în polemică cu un procuror, dar având în vedere că acesta se ocupă de politică și manipulează opinia publică (în ultimul timp mai mulți oameni ai legii, în loc să facă dreptate, fac politică la comandă), voi face și eu uz de dreptul meu de deputat cu privire la replică.

 Și voi face acest lucru nu pentru a-l "îndrepta" pe dl procuror V. Morari, care prin interviul dat portalului "Realitatea" încearcă să deie vina pe mine și să deturneze adevărul, exact așa cum manipulează cu așa zisele "probe" în dosarul Primarului Dorin Chirtoacă.

Așadar, dle procuror V.Morari, ca profesionist sunteți obligat să știți, că vina unui cetățean în săvârșirea unei infracțiuni nu este recunoașterea lui în cele ce i se impută, ci validitatea probelor care-i demonstrează vinovăția. Adică, dovezi incontestabile, pe care învinuitul nu le-ar putea respinge nici măcar fiind în libertate; și nu doar după ce a fost închis mai multă vreme în penitenciarul nr. 13!... Căci e bine cunoscut faptul, mai ales de către D-ră, cât de mulți oameni au fost judecați și au făcut ani grei de pușcărie doar pentru că au fost nevoiți să-și recunoască vina... Și nu în baza probelor, care le-ar fi demonstrat vinovăția, ci în baza unor "bănuieli rezonabile"! Ca peste ani, aceștia să fie achitați pe motivul lipsei probelor sau pentru că timpul, și nu procurorii, a scos la iveală adevăratul infractor!
 
Dle procuror Morari, nu faceți lumea să râdă în continuare de "probele" date de cei, care au săvârșit ei înșiși infracțiunea (tot după datele voastre, adică a Procuraturii), inclusiv "arhivaloroasa" probă cu mâța; pentru că atunci trebuie să-i arestați pe toți cei care au ținut această mâță în brațe! Or, astfel n-o să vă ajungă destui judecători, ca să-i judecați!Ce alte probe aveți înafară de "mâța-n sac", dle procuror? Acel certificat de urbanism, pregătit în baza rezoluției lui N.Grozavu, semnat de el însuși în calitate de viceprimar (!!!), de Secretarul Primăriei și de Șeful Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare (o să spuneți că tot Dl Primar Chirtoacă i-a dat dispoziția să-l facă...)??? A declarației lui Grozavu și a lui Gamrețchi, care împreună au schimbat caietul de sarcini, au trucat licitația și au pregătit conținutul dubios al contractului???

Credeți, dle procuror, că lumea nu înțelege pentru ce N.Grozavu a ajuns "Primar interimar"?! Fiți sigur, că lumea nu-i oarbă, nici surdă și nici proastă, așa cum credeți, și înțelege foarte bine ce se întâmplă azi la Procuratură!

Spuneți în interviu că "Principalul scop al Procuraturii Anticorupție nu este să trimită oamenii la pușcărie, ci să oprească acțiuni de corupție şi comportamentul corupțional al funcționarilor". Da, așa ar trebui să fie! Atunci vă rog să-mi spuneți de ce n-ați oprit chiar de la bun început licitația, când ați văzut că vreo 14 agenți economici sunt înlăturați de la proces prin schimbarea caietului de sarcini? Și de ce nu ați deschis dosar penal pe acest caz? De ce?... Știm noi, de ce..

Oare vorbele din interviul D-stră (citez): "...pot să vă spun că dosarul care îl privește pe Dorin Chirtoacă este departe de a clarifica situația din Primăria Chișinău. Acolo este doar un caz, dar probele acumulate și mai multe declarații ale unor funcționari arată, că în Primăria Chișinău au existat și alte activități susceptibile de a avea la bază acte de corupție", nu sunt o dovadă că lui Dorin Chirtoacă i se caută nod în papură? Ca să vezi, și de ce până acum, atâta timp, aceste "alte activități" n-au fost elucidate? Poate tot din aceeași cauză - că nu sunt probe, ci doar vorbe, declarații stoarse cu forța sau date din frică; și atunci nu reiese că dosarul e cusut cu ață albă, fiind clar unul politic, odată ce Centrul Național Anticorupție și Procuratura pe care o conduceți caută prin toate cuptoarele și hornurile Primăriei material împotriva lui D. Chirtoacă!!!
Iată încă o dovadă, că dosarul e unul politic:

N. Grozavu era obligat, conform Hotărârii Guvernului, să semneze proiectul contractului înainte de a-l prezenta Consiliului; fapt despre care acesta știa și din scrisoarea primită de la Agenția Proprietății Publice! Dar, ca să poată fi arestat Dorin Chirtoacă, doar declarația lui I.Gamrețchi nu era de ajuns! Și atunci, pot bănui că lui Grozavu i s-au sugerat următoarele: ori spui că Chirtoacă ți-a dat dispoziție să semnezi proiectul contractului și atunci ieși la libertate, iar mai apoi devii și Primar interimar, ori stai închis în continuare! Astfel, N.Grozavu a început probabil să tremure de frică și a dat declarația cerută; astfel, el astăzi este nu doar la libertate, dar și Primar General interimar!!!

D-le Procuror, știți că funcția de viceprimar este o funcție politică! Cum credeți, dacă i-aș zice lui N.Grozavu să se arunce sub tren, s-ar arunca? Iar în cazul în care d-lui se va ridica după ce trece trenul și va spune, că eu i-am zis să o facă, o să mă trageți la răspundere și pe mine?
Să vă mai zic ceva, dacă nu știți: toată Procuratura vorbește, că în dosarul "Proiectul Parcărilor" vina lui

D. Chirtoacă nu este, iar probele aduse sunt de râsul curcilor; tocmai de aceea și dați asemenea interviuri "credibile", umblând și căutând prin toate organizațiile municipale materiale, care să vă ajute cumva să-l țineți sub arest pe Dorin Chirtoacă; și asta cum se vede până î-i va expira mandatul, căci de organizat alegeri anticipate nici vorbă nu poate fi, căci acestea la sigur vor fi pierdute de cei, care au dorit să pună mâna pe Primărie.

În final vă recomand, D-le procuror, să citiți foaie cu foaie proiectul parcărilor, atent de tot și în primul rând documentele, semnate de N.Grozavu și I.Gamrețchi, corespondența dintre ei, dar și dintre ei și firma care a "câștigat" licitația și o să vă convingeți, că declarațiile date de ei împotriva Primarului Dorin Chirtoacă se bat cap în cap cu ceea ce au semnat și au hotărât ei. Anume aceste documente sunt probe adevărate și nimeni nu le va putea combate, pentru că pe ele stă semnătura lor, nu doar un aviz ca cel al Primarului, pe marginea certificatului de urbanism, care, vă "traduc", înseamnă "luare de cunoștință"!

P. S. Știu eu ce zic și știu eu ce știu! Dar, despre asta mai târziu...

Autor: Mihai Ghimpu

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul