Actualitate

Ghimpu: Liberalii sunt dispuşi să susţină candidatura lui Leancă la şefia Guvernului, dar nu din opoziţie

Mihai Ghimpu a anunțat că liberalii sunt gata să reia discuţiile cu PLDM şi PD. Asta în cazul în care cele două formaţiuni vor renunţa la acordul semnat între ei și vor accepta recomandările europenilor, scrie ÎnProfunzime.

”PL poate reveni la discuții doar în cazul în care aceste două partide renunță la acordul semnat între ei și acceptă continuarea discuțiilor între PLDM, PD și PL, noi nu vom adera la o coaliție susținută tacit de PCRM”, a declarat liderul PL.

Totodată, Partidul Liberal este dispus să susțină candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier al RM, însă acest lucru însă nu este posibil atâta timp cât se va afla în opoziție.

”Despre votare nici nu poate fi vorba, pentru că un guvern îl votezi când ești la guvernare, noi am fost excluși de la guvernare. Să vedem cu ce candidatură va veni președintele, domnul Leancă sau… asta se spune ca să spună: noi am vrut Leancă, dar n-avem voturi și să apară candidatura de care v-am spus”, a spus Mihai Ghimpu.

PLDM a confirmat faptul că Iurie Leancă este candidatul formațiunii la funcția de premier.

Totodată, vineri, liderul PLDM, Vlad Filat, și președintele PD, Marian Lupu, au anunţat formarea unei alianţe minoritare şi au semnat Acordul de constituire a ”Alianței pentru Moldova Europeană” (AME).

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *