Politică

Igor Dodon se va întâlni cu liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski

Vadim Krasnoselski a menționat că întâlnirea cu Igor Dodon va avea loc „într-o suburbie a Chișinăului”, fără a preciza locația exactă.

Problema principală pe care intenționează să o discute liderul transnistrean la această întrevedere ține de introcucerea controlului comun la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene Cuciurgan-Pervomaisk, unde controlul va fi efectuat de către echipe mixte de polițiști, grăniceri și vameși din Republica Moldova și Ucraina. Este vorba de un proiect pilot care ar urma să fie extins și la celelalte puncte de trecere a frontierei pe segmentul transnistrean al hotarului cu Ucraina.

Vadim Krasnoselski a subliniat că în urma introducerii acestui control, importurile în Transnistria vor fi grav afectate, iar cel mai mult vor avea de suferit micii antreprenori. Pierderile ar urca la, cel puțin, 40 de milioane de dolari, potrivit liderului de la Tiraspol.

El a precizat că întâlnirea din 30 martie va avea loc la inițiativa lui Igor Dodon.
Igor Dodon nu a oferit, deocamdată, nici un fel de informații cu privire la întrevederea respectivă.

Anterior, autoritățile de la Chișinău și Kiev au anunțat că intenționează să instituie un regim de control comun pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, „pentru modernizarea și simplificarea procedurilor de control, precum și pentru securizarea frontierelor, combaterea contrabandei și traficului ilicit de mărfuri”.

Sursă: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *