Editorial

În luna mai, să scriem doar despre cultură

Nu pot să nu fiu de acord cu Diana. Luna mai e arhiplină de evenimente culturale calitative, de la concerte la spectacole, de la proiecții de film la ateliere de creație. În sfârșit avem din ce alege și avem o concurență sănătoasă în domeniul culturii. În sfârșit, cei care se lamentau că în țara asta nu există cultură, o vor avea din plin. Important este să transmitem acest mesaj la cât mai multă lume, ca să vedem sălile de teatru și de cinema arhipline de oameni însetați de artă.

Este vorba de Festivalul Internațional de Film Documentar CRONOGRAF; Noaptea Muzeelor; Finala POT Music Fest (eveniment dedicat trupelor începătoare); Gala Spectacolelor AMTAP; BITEI 2016 și multe alte evenimente, care ar fi păcat să se petreacă fără public.

În sfârșit noi, jurnaliștii, avem teme serioase de discuție. În sfârșit, putem scrie despre piese de teatru, filme, muzică și artă. Putem discuta cu regizori, muzicieni, actori de teatru și film, scenariști, dramaturgi, producători de film și critici de artă. Ar fi păcat să-i evităm. Ar fi păcat să scriem din nou despre politicienii fățarnici, demnitarii corupți, primarii idioți și vedetele de doi bani. Să ignorăm nulitățile, măcar pentru o lună. Să-i lăsăm să se simtă exact așa cum sunt: absolut lipsiți de valoare și importanță. Să umplem paginile ziarelor și ecranele televizoarelor cu artă și cultură, să curățăm media de vedete și să facem loc artiștilor. Știu, n-o să vă aducă rating și vizualizări, însă vor aduce arta și cultura în mase. Și așa, încet-încet, vom transforma societatea noastră, pe care o hrănim doar cu mizerii și nulități.

Hai, colegi jurnaliști, sunt sigur că se poate. Să dedicăm luna mai culturii și artiștilor adevărați. Pentru că o societate integră și responsabilă crește doar datorită culturii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *