Actualitate

În mediul rural numărul abonaţilor la internet creşte mai rapid decât în madiul urban

Numărul abonaţilor din mediul rural s-a majorat timp de un an cu 34,5 mii (peste 22%), iar al celor din mediul urban cu 15,4 mii (peste 5%).

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), în anul de referinţă, numărul total al abonaţilor la serviciile de acces la internet fix în Moldova a crescut, faţă de anul 2012, cu mai bine de 50 de mii (12%), până la 467 de mii.

Rata medie de penetrare a serviciilor de acces la internet fix, raportată la 100 gospodării casnice, a sporit, faţă de anul 2012, cu 5 puncte procentuale şi a însumat 38,9%. La Chişinău acest indicator a depăşit valoarea de 70%, în Bălţi – 45%, în UTA Găgăuzia – 42%.

Datele statistice arată că cei mai mulţi abonaţi la serviciile de acces la internet fix – peste 195 de mii sau 41,9% – sunt concentraţi în municipiul Chişinău. În anul 2013, un abonat persoană fizică a achitat în medie lunar pentru serviciile de acces la onternet fix o factură de 152 lei, iar un abonat persoană juridică – o factură de 683 de lei. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *