Cultură

În Moldova a început Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”

Evenimentul este organizat de teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” în parteneriat cu Ministerul Culturii, Direcţia Cultură a municipiului Chişinău, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău şi alte instituţii.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a manifestării, directorul artistic al Teatrului Municipal de Păpuşi „Guguţă”, Gabriela Lungu, a menţionat că ediţia a IX-a Festivalului este una aniversară, fiind dedicată mai multor evenimente: Teatrul „Guguţă” împlineşte 25 de ani de activitate, eroul Guguţă – 50 de ani, regretatul păpuşar Victor Ştefaniuc, fondatorul festivalului– 70 de ani de la naştere, maestrul Spiridon Vangheli – 85 de ani de la naştere.

Potrivit sursei citate, graţie acestui festival, copiii din Republica Moldova, de orice naţionalitate, au rara ocazie să vizioneze spectacole în limba lor maternă, iar Teatrul „Guguţă” are nobila misiune să promoveze arta păpuşărească din ţara noastră la nivel internaţional.

Prezentă la eveniment, şefa Direcţiei arte, învăţămînt artistic şi industrii culturale a Ministerului Culturii, Aliona Strîmbeanu, a subliniat că acest proiect este unul ambiţios şi evenimentul se înscrie perfect în agenda culturală a ţării noastre.

Festivalul se va încheia pe 29 mai cu decernarea premiilor. Spectacolele vor fi apreciate de către un juriu în frunte cu actorul şi regizorul Toma Hogea, profesor la Universitatea „George Enescu” din Iaşi, România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *