Ultima oră

Încă un fost membru al Comitetului de creditare al Băncii de Economii a fost reţinut de CNA

Încă un fost membru al Comitetului de creditare al Băncii de Economii a fost reţinut de CNA, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 239 alin.2 lit.a) Cod penal „Încălcarea regulilor de creditare, politicilor de acordare a împrumuturilor sau regulilor de acordare a despăgubirii/ indemnizaţiei de asigurare”.

În prezent acesta se află în custodia CNA pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să ceară judecătorului de instrucţie arestarea lui.

Amintim că, săptămâna trecută, şapte persoane au fost escortate la CNA pentru a li se aduce la cunoştinţă calitatea de bănuit în cadrul unor noi dosare ce vizează creditele neperformante de la BEM. Este vorba despre fostul şef al Băncii de Economii, ex-preşedintele Comitetului de creditare, fostul şef al Direcţiei juridice a BEM şi reprezentanţii a trei agenţi economici. În privinţa altor doi bănuiţi, ex-vicepreşedintele BEM şi fostul şef al Direcţiei securitate economică a BEM, a fost aplicată „obligaţiunea de a se prezenta la citarea ofiţerului de urmărire penală”.

De notat că, în urma deciziilor instanţei de judecată, doi dintre beneficiarii creditelor de la Banca de Economii se află în izolatorul CNA, ceilalţi fiind cercetaţi în arest la domiciliu.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *