Actualitate

Israelul a ATACAT o fabrică de armament chimic din Siria. Armata rusă încă nu a ripostat

Fabrica de armament se afla sub controlul regimului sirian al lui Bashar al Assad, la câteva zeci de kilometri de portul Tartus, unde se afla baza navală rusă și aproape de baza aeriană ruseasca Hmeymim, unde sunt dislocate aeronave militare rusești și sisteme de apărare aeriană S-300 și S-400.

Comentând pentru NEWSru Israel informatia despre atacul aerian, Israel Lavi, ofițer superior in retragere al „Mossad“, a sugerat ca Rusia stia despre atac, deoarece în Latakia și Tartus „mișună de rusi“. Potrivit lui Lavi, forțele aeriene israeliene au bombardat de pe mare sau de pe teritoriul Libanului.

Agenția de știri de stat SANA din Siria a publicat comunicatul armatei siriene, în care se sustine că aeronavele israeliene au tras mai multe rachete din spațiului aerian libanez în zorii zilei de 7 septembrie. Ca urmare a atacului aerian, două persoane au fost ucise și au fost cauzate pagube materiale substanțiale. Oficialii militari sirieni spun că atacul va avea un raspuns cu consecințe grave.

Directorul Institutului pentru Studii de Securitate Națională (INSS) și fostul șef al Serviciului de informații militare (AMAN) Amos Yadlina a avertizat pe Twitter că, după atacul asupra Siriei, Israelul trebuie să fie pregătit pentru o replica din partea Iranului și a Rusiei. El a menționat că prezența în Siria a sistemelor ruse de apărare aeriană nu a împiedicat operațiunea fortelor aeriene siriene.

Ultima dată când armata israeliană a atacat tinte pe teritoriul Siriei a fost pe 2 iulie, dupa un bombardament provenit din nordul Inaltimilor Golan.

Înainte de armistitiul din Siria, Israelul a atacat în mod repetat teritoirului statului vecin ca răspuns la bombardarea teritoriului său în zona Inaltimilor Golan. Armata a lovit coloane al trupelor mișcarii șiite libaneze Hezbollah din Siria. Însă după semnarea armistitiului, atacurile Israelului au încetat.

Sursa: Paginaderusia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *