Actualitate

Israelul se va răzbuna pe Putin şi va înarma Ucraina

Furnizarea de sisteme S-300 către Iran reprezintă o amenințare la adresa securității Israelului, susţine publicația Apostrof, cu referire la ziarul israelian NRG. S-300 este echivalentul sistemului american PATRIOT, capabil să doboare avioane şi să intercepteze rachete, scrie presa din Tel Aviv.

În același timp, Israelul observă că, venind în întâmpinarea Rusiei, a refuzat să vândă armament avansat Ucrainei și Georgiei, în special după conflictul din Donbas, când intre Ierusalim si Kiev au fost inițiate negocieri cu privire la posibila vânzarea de drone.

Acordul a fost înghețat la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe al Israelului, atent la relațiile cu Rusia.

„Acum, este posibil ca producătorii de arme din Israel să obțină permise de export pentru Ucraina”, – observa publicația israeliana.

Reamintim, luni, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care a ridicat interdicția privind furnizarea de sisteme de rachete antiaeriene S-300 către Iran. Potrivit ministrului de externe Serghei Lavrov, Rusia ar fi luat aceasta decizie pentru a încuraja înțelegerile dintre Teheran și cei „Şase”.

Mai târziu, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus că furnizarea de sisteme de rachete S-300 către Iran poate începe în orice moment.

În același timp, Statele Unite și Israel au protestat fata de decizia Rusiei.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *