Vedete

Johnny Depp va cumpăra un sit istoric de 3,9 milioane dolari pentru a-l restitui indienilor Sioux

În filmul "The Lone Ranger", Johnny Depp interpretează personajul Tonto, un indian din tribul comanş. Starul hollywoodian, celebru pentru ataşamentul său faţă de cauza triburilor amerindiene, intenţionează să cumpere şi să ofere apoi acele tenuri care au aparţinut în trecut indienilor Sioux, informează lenouvelobs.com.

În vârstă de 50 de ani, Johnny Depp a declarat într-un interviu pentru tabloidul britanic Daily Mail că doreşte să cumpere terenul istoric Wounded Knee, din statul Dakota de Sud. Acest "cadou" îl va costa destul de scump pe actor, întrucât proprietarul actual al terenului, James Cwyvczynski, a spus că va accepta să îl vândă doar pentru suma de 3,9 milioane de dolari.

Această sumă este considerată accesibilă de starul american. "Este un pământ sacru, în care au fost comise numeroase atrocităţi împotriva indienilor Sioux", a declarat Johnny Depp.

Actorul a reamintit faptul că Wounded Knee este un simbol puternic al cauzei amerindienilor, întrucât, pe 29 decembrie 1890, cavaleria americană şi tribul Lakota Miniconjou s-au înfruntat în acel perimetru, într-o luptă atroce. Acea bătălie este cunoscută în istoria Statelor Unite ca fiind ultima luptă dusă de armata americană cu triburile indiene.

"Este un loc atât de important pentru cultura Sioux, iar eu vreau să îl cumpăr şi să îl dau înapoi proprietarilor săi iniţiali. De ce nu face Guvernul acest lucru?", spune actorul.

Johnny Depp este considerat unul dintre cele mai mari staruri de cinema din generaţia sa, alături de George Clooney şi Brad Pitt. Actor versatil şi extrem de expresiv, Johnny Depp s-a simţit în largul lui atât în producţiile hollywoodiene – mai ales în franciza "Piraţii din Caraibe", "Chocolat", "Donnie Brasco" -, dar şi în producţii independente, precum "Jurnalul unui iubitor de rom" şi, mai ales, în colaborările sale cinematografice cu regizorul Tim Burton – "Edward Mâini-de-foarfece", "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hollow", "Corpse Bride/ Mireasa moartă", "Alice în Ţara Minunilor" şi "Umbre întunecate/ Dark Shadows".

Sursa: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *