Actualitate

Leancă, pregătit de alegerile locale, chiar dacă guvernarea vrea să-i taie din elan. ”Avem variante de rezervă”

Leancă a fost întrebat , în timpul unui interviu, ce va face dacă guvernarea va organiza alegerile locale cât mai rapid, astfel, încât să nu se reușească înregistrarea PPEM. Deputatul a spus să formațiunea sa va participa oricum în acest scrutin.

”Noi categoric vom fi în alegerile locale din acest an, indiferent că le pun în iunie sau septembrie sau altă lună. Știu că în interiorul PLDM se discută ca alegerile să se facă rapid, chiar în iunie dacă se poate, în așa fel încât noi să nu putem înregistra partidul, din cauza blocajelor care vor continua”, a declarat Leancă.

În același timp, deputatul a menționat că alegerile trebuie să aiba loc cât mai rapid. ”Să mergem cu toții în fața electoratului și să explicăm inclusiv ce s-a întîmplat cu votul anterior, cel din 30 noiembrie. ‎Eu înțeleg foarte bine cu cine am de-a face acum, ce “jocuri” sunt capabili să facă, de aceea, împreună cu colegii, am pregătit nu doar o variantă de rezervă, ci mai multe, astfel încât să putem fi în alegeri indiferent de abuzurile care se vor face”, a mai adăugat Leancă.

De asemenea, fostul prim-ministru este de părere că alegerile locale trebuie să se desfășoare în parametrii legali, iar orice alte abateri de la normă vor reprezenta grave derapaje de lan ormele democratice.

”Numai de reforme nu le arde lor acum, dupa cum bine vedeți. Intenția lor a fost să amâne alegerile pentru anul viitor, ceea ce ar fi fost o ilegalitate, un mare abuz și un mare derapaj democratic. Oricând începând cu prima zi a termenului legal până în ultima zi a acestui termen, dar în nici un caz în afara lui, prin modificări legislative abuzive sau alte mijloace antidemocratice. Dezbaterea această legată de alegerile locale, este una falsă”, a mai punctat Iurie Leancă, într-un interviu acordat Agora.

Anterior PLDM anunța că alegerile locale generale ar putea fi amânate pentru luna septembrie, pentru ca între timp autoritățile să aplice în practică reforma administrației publice locale.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *