Ultima oră

Leancă spune că în PLDM există o stare de nemulţumire, provocată de crearea unei alianţe cu PCRM

Declaraţia aparţine ex-premierului Iurie Leancă care a părăsit Partidul Liberal Democrat din Moldova. Politicianul a declarat în cadrul unei emisiunii TV că în PLDM există o stare de nemulţumire, provocată de crearea unei alianţe cu PCRM, transmite IPN.

„Eu cred că am demonstrat în primul rând corectitudine în raport cu membrii şi simpatizanţii PLDM-ului. Dacă aş fi fost eu unealta altcuiva, a unor forţe oculte, atunci la sigur PLDM, iertaţi-mi lipsa de modestie, nu ar fi avut nici acei 23 de membri în Parlament”, a declarat politicianul.

Iurie Leancă a menţionat că în prezent se construieşte noul partid, iar în aproximativ o lună ar putea anunţa şi alte nume care sunt gata să i se alăture. Referindu-se la relaţia sa cu liderul PLDM, Vlad Filat, Iurie Leancă a declarat că atâta timp cât a fost ministru de externe, era o relaţie foarte bună, dar din moment ce a trecut la Guvern lucrurile s-au complicat.

Întrebat despre alegerile locale, Iurie Leancă a declarat că orice formaţiune care reuşeşte să se impună pe arena politică, bineînţeles, că se gândeşte la alegeri locale, aşa cum se gândeşte la cele parlamentare, pentru că se ştie că Primăria capitalei este cea mai râvnită destinaţie pentru orice formaţiune politică. „Fiecare pas îl vom face la timpul său. Acum, după cum vă spuneam, avem alt obiectiv – să încercăm să ne impunem, să construim acest proiect şi în funcţie de cum am avansat şi care sunt reuşitele, vom lua o decizie”, a notat Iurie Leancă.

Joi, 26 februarie, Iurie Leancă a anunţat că părăseşte PLDM şi că lansează un nou proiect politic, pro-european. La o zi, şi deputatul Eugen Carpov, ales în Parlament pe listele Partidului Liberal Democrat, a părăsit fracţiunea liberal-democraţilor, declarând că se alătură proiectului politic anunţat de Leancă.

Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *