CSI / Rusia

Londra: „Rusia trebuie să retrocedeze Crimeea”. Moscova: „Luaţi o pauză şi mâncaţi un Twix

„Anexarea Crimeei în martie 2014 a fost ilegală, rămâne ilegală şi în martie 2015″, – a spus diplomatul. Referendumul, care a avut loc pe 16 martie 2014, doar a acoperit „acapararea unui teritoiru străin”.

„Un astfel de comportament ameninţă securitatea internaţională şi atrage după sine consecinţe grave pentru statul de drept, protejarea integrităţii şi suveranităţii statelor,” – spune Hammond.

Potrivit secretarului britanic de externe, după „alipirea ilegală” locuitorii din Crimeea au suferit încălcări ale drepturilor omului şi a libertăţilor politice. El s-a referit la încălcarea drepturilor minorităţilor etnice.

Potrivit Radio Europa Liberă, declaraţia lui Hammond a fost comentată pe Twitter de preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Dumei de Stat Alexei Puşkov: „Pentru cunoştinţă Londrei: Crimeea are incomensurabil mai multe motive să fie parte a Rusiei decât ​​Insulele Falkland să fie parte din Regatul Unit”.

„Londra ar trebui să „ia o pauză şi să mănânce un Twix”: toate sondajele din Crimeea au relevat că marea majoritate a crimeenilor sunt pentru reîntregirea cu Rusia”, – scrie oficialul rus pe Twitter.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *