Actualitate

Ludovic Orban: „Suntem uniţi în minte si în suflet, rămâne să împlinim împreună restul. A mai ramas puţin”

„Astăzi se împlinesc 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Pentru mine 27 martie are cel puţin aceeaşi importanţă istorică pe care o are şi 1 decembrie. Fără acest imbold declanşator al fraţilor basarabeni poate nu am mai fi avut un 1 decembrie atât de îndrăzneţ şi frumos. Suntem uniţi în minte si în suflet, rămâne să împlinim împreună restul. A mai ramas puţin!!! La mulţi ani, fraţi basarabeni! La mulţi ani, România!”, a scris pe Facebook Orban.

Peste 50.000 de persoane au participat duminică la cel mai amplu marș unionist de la Chișinău. Participanții la marș au salutat constituirea Sfatului Țării 2, forul reprezentantiv al unioniștilor din Republica Moldova, care a adoptat Foaia de parcurs a Reunificării până în 2018.

Obținerea consensului politic prin care partidele politice parlamentare convin asupra ideii de îndeplinire a Reunificării, informarea partenerilor euroatlantici privind opțiunea națiunii române și explicarea avantajelor pe care Reîntregirea României ar putea-o aduce lumii transatlantice, aprobarea de către Parlamentul de la București a principiilor Reunificării sunt doar câteva dintre etapele ale Foii de parcurs pe care unioniștii le vor realiza până în 2018.

sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *